Verzekeringen

Huurcamper goed verzekerd

Als het gaat om camperhuur, dan weet u dat u compleet verzekerd bent. Standaard zijn alle campers verzekerd tegen Wettelijke Aansprakelijkheid. Daarnaast is altijd de CDW verzekering (uitgelegd: Collision Damage Waiver) en de TP verzekering (uitgelegd: Theft Protection) inclusief. Deze verplichte verzekeringen dekken de eventuele schade aan de huurcamper bij een ongeval met een ander voertuig op de openbare weg, in geval van vandalisme of bij diefstal.

Eigen risico

In geval van schade, diefstal, brand, inbraak of ongevallen met de huurcamper, wordt het schadebedrag door de verzekeringsmaatschappij uitgekeerd, onder aftrek van een zogenaamd Eigen Risico. Het eigen risico is een drempel of noem het een waarborg voor de verhuurder, om ervoor te zorgen dat u als bestuurder van de huurcamper met de camper om zult gaan als ware hij van uzelf. Schades die u veroorzaakt, kosten u dan ook geld omdat u de borg in dat geval niet of slechts gedeeltelijk terug ontvangt.

Iedere verhuurder waarmee wij samenwerken heeft eigen voorwaarden met betrekking tot verzekeringen. Soms is het eigen risico hoog en bestaan er mogelijkheden om dit, door middel van het afsluiten van extra verzekeringen te verlagen. Informeer hiernaar bij ons call-center.

No-Risk Garantie

Wij bieden als alternatief voor de verzekering van de camperverhuurders, de No-Risk Garantie, dé mogelijkheid om het eigen risico te verzekeren. In geval van schade zal de verhuurder u de borg niet of gedeeltelijk terug betalen. Met uw betaalbewijs en eventueel schaderapport kunt u bij ons eenvoudig een claim indienen.

Indien u ervoor kiest voor uw camperhuur de NoRisk Garantie af te sluiten, dient u er rekening mee te houden dat u op uw creditcard een bedrag beschikbaar heeft ter grootte van de volledige borg. Informeer hiernaar bij het reserveren van uw huurcamper. Lees de voorwaarden van de No-Risk Garantie goed door voordat u uw camper ophaalt.

Belangrijk!!! Wanneer u de NoRisk Garantie afgesloten heeft, is een lokale afkoopregeling (genaamd: Excess Reduction Option of No Worries Cover) overbodig!

Indienen Schadeclaim

Mocht u onverhoopt ter plaatse schade oplopen aan uw huurcamper, en de verhuurder heeft u hiervoor lokaal belast, dan kunt u de schadeclaim eenvoudig en snel indienen bij ons.

Voor een snelle afhandeling van uw schadeclaim, verzoeken wij u het NoRisk aangifte formulier te downloaden, uit te printen en ingevuld mee te zenden met de volgende documenten;

  • Kopie huurcontact
  • Kopie diefstal/ schaderapport
  • Kopie politierapport (indien aanwezig)
  • Kopie inhouding schadebedrag (bewijs cash of afschrift bank/credit card)

Wij dragen zorg voor het uitkeren van het schadebedrag.