Routesuggestie: 10 dagen door Yellowstone National Park

BisonOnRoad

Samen met negen reisagenten van The Travel Club reisde WorldWide Campers collega Marliz kortgeleden af naar Salt Lake City. Het startpunt voor een bijzondere camperreis door de weidse landschappen van de Amerikaanse staten Wyoming en Montana. Het hoogtepunt: Yellowstone National Park.

Salt Lake City

Eenmaal aangekomen in Salt Lake City bezochten we de Cruise America verhuurlocatie om onze huisjes op wielen voor tien dagen op te halen: twee keer een C25 en een C30. Oog in oog met de reusachtige campers, vinden alle chauffeurs het toch wel spannend om te rijden. Maar eenmaal op de weg raakt iedereen al snel vertrouwd met de lengte en de breedte. Als ware queens of the road gaan we op weg naar Wyoming. Eerste stop: Rock Springs. In dit oude mijnstadje overnachten we op de KOA campground, waar we onze personal kits uitpakken en de eerste nacht in de camper doorbrengen.

Flaming Gorge

’s Ochtends is iedereen vroeg wakker door een kleine jetlag en vertrekken we mooi op tijd voor een prachtige rit door de Flaming Gorge. We volgen de route langs de Green River en naar de Flaming Gorge Dam, die in 1962 werd voltooid. Onderweg genieten we van prachtige uitzichten bij de Red Canyon en de Sheep Creek Geological Loop. ’s Middags rijden we door vanuit Green River naar Jackson.

FlamingGorge

Jackson & Grand Teton

Vanuit Jackson hebben we de volgende dag een prachtige route voor de boeg, namelijk dwars door Grand Teton National Park naar onze campground midden in Yellowstone National Park. We nemen onze tijd en maken stops bij Moose Village en bij Jenny Lake. Rond het middaguur bereiken we Yellowstone en besluiten we in een heerlijk zonnetje, maar vlak naast de laatste sneeuwresten, onze campingstoelen uit te klappen voor een lunch op een van de picknickplekken. Via Lewis Lake en West Thumb rijden we richting het noorden om die dag te stoppen bij Fishing Bridge RV Park.

Yellowstone National Park

Voor een prachtige tour door Yellowstone beginnen we vierde dag vroeg. Onze allervriendelijkste gids voor vandaag, Scott, leidt ons rond in de bekende gele bus. We zijn nog geen uur onderweg of we spotten de eerste bizons tegen een achtergrond van de half bevroren Yellowstone rivier en glooiende groene bergtoppen. Op weg naar de volgende bezienswaardigheid: de Lower Falls en de Upper Falls. Bij Artist Point maken we allemaal een paar prachtige foto’s, waarna we doorrijden naar Norris Geyser Basin. Hier hebben we geluk, want de Steamboat Geyser is voor het eerst sinds drie jaar weer uitgebarst. Prachtig om ’s werelds grootste actieve geiser in actie te zien!

YNP-ingangsbord

Grand Prismatic Spring & Old Faithful geiser

We vervolgen onze route via de Madison Junction naar Old Faithful, maar niet voordat we onderweg stoppen bij de Fountain Paint Pot en de wereldberoemde Grand Prismatic Spring. Eenmaal aangekomen bij Old Faitful hebben we wederom geluk, want de geiser gaat over enkele minuten af. We eten nog een ijsje in het prachtige Old Faithful Inn en keren dan terug naar onze campground in Fishing Bridge.

Cody & Big Timber

De volgende ochtend vertrekken we naar Cody en ook deze scenic byway is weer een plaatje om doorheen te rijden. ’s Middags bezoeken we het Buffalo Bill Center of the West en we sluiten de dag af bij Cassie’s, waar we een echte bizon burger eten. Vanuit Cody vertrekken we de ochtend erop weer naar Yellowstone, maar dan via de Chief Joseph Scenic Byway en de ingang Cooke City Silver Gate. Al snel rijden we Lamar Valley in, waar de bizons ons zo voor de camper langs lopen en er ook nog een coyote langs schiet. Met een afsluitend bezoek aan de Mammoth Hotspings, verlaten we het park via de Gardiner Entrance en overnachten we in het authentieke Big Timber, Montana.

Virginia City & Nevada City

Na ons ontbijt in Big Timber rijden we naar het Museum of the Rockies in Bozeman. Hier bewonderen we het skelet van een T-rex en krijgen we een lesje paleontologie. In de middag rijden we nog enkele uren door de panoramische landschappen van Montana naar Virginia City en Nevada City. Hier gaan we een stap terug in de tijd door alle gepreserveerde huisjes en winkeltjes te bewonderen. Van een oud schooltje tot de kledingmaker en de stoomtrein, ook van binnen is alles bewaard gebleven.

NevadaCity

West Yellowstone

Vanuit Ennis vertrekken we de volgende ochtend naar West Yellowstone voor een bezoek aan het Grizzly & Wolf Discovery Center, waar beren en wolven worden opgevangen, die zichzelf niet meer kunnen redden in de wilde natuur. Na een ontmoeting met Sam de Grizzlybeer en prachtige witte wolven, stappen we de camper weer in om vandaag helemaal naar Jackson te rijden. Maar wat een tocht, want we rijden weer dwars door Yellowstone en Grand Teton National Park. En nog een cadeautje: in ons laatste uurtje in het Grand Teton zien we een beer met twee welpjes!

GT-Bears

Grand Teton & Evanston

Op onze laatste dag maken we ’s ochtends een mooie boottrip op de Snake River, waarbij onze gids honderd uit vertelt over Grand Teton. Vanuit Jackson rijden we daarna onze laatste lange rit naar Evanston. Hier slapen we nog een laatste nachtje in de camper om de volgende dag onze camper in te leveren bij de verhuurlocatie in Salt Lake City. Na een rit van 2600 kilometer, veel indrukwekkende natuur en bijzondere wildlife, stappen we voldaan het vliegtuig in terug naar Nederland.