Routesuggestie Oost-Canada

In 8 dagen door Nova Scotia

Nova Scotia is een van de vier Atlantische provincies van Canada, omgeven door de oceaan. Het schiereiland heeft prachtige kustlijnen, authentieke havenstadjes en zeer gastvriendelijke inwoners. Adem de zeeluchten, leer de rijke geschiedenis kennen en maak schitterende foto’s van de panoramische uitzichten over de kustlijn.

Dag 1 en 2 – Halifax

U komt aan op het vliegveld van havenstad Halifax. Voor u de huurcamper ophaalt, kunt u eerst nog een dag spenderen op de pier van de stad. Struin de kleine winkeltjes af en dineer met heerlijke verse vis. Bezoek de Halifax Farmers Market aan de boulevard, die al meer dan 50 jaar bestaat. Hier kunt u meteen een kleine voedselvoorraad inslaan voor uw campertrip.

De populairste attractie van Halifax is het Maritime Museum of Atlantic, welke een permanente tentoonstelling over de Titanic heeft. Halifax heeft een band met de Titanic ramp, doordat alle doden na de scheepsramp naar Halifax werden gebracht. Tegenwoordig kunt u er wrakstukken bewonderen en persoonlijke verhalen lezen.

Dag 3 – Peggy’s Cove en Lunenburg – 101 km, 1u15min

De volgende dag rijdt u door naar Peggy’s Cove, een klein vissersdorpje, vlakbij Halifax. Het dorpje staat bekend om Peggys Point Lighthouse, welke populair is bij fotografen. Hierna rijdt u door naar Lunenburg. Dit kleine havenplaatsje is uniek om zijn oude, gekleurde huisjes en smalle straatjes en tevens opgenomen op de Unesco Wereld Erfgoed lijst. Rijdt aan het einde van de dag alvast richting Kejimkuijk National Park om te overnachten onder de heldere sterrenhemel.

Dag 4 – Kejimkuijk National Park en Annapolis – 93 km, 1u15min

De volgende ochtend bent u al in het Keijmkuijk National Park en kunt u een mooie wandeling maken of een kano huren. Rijdt verder naar Annapolis, waar u onder andere walvissen kunt spotten in de Fundybaai. In de avond kiest u een van de campings in de buurt van Middleton.

Dag 5 en 6 – Cape Breton – 535 km, 5u40min

Vandaag rijdt u richting het eiland Cape Breton, waar u Cape Breton Highlands National Park bezoekt met ongerepte natuur en onvergetelijke uitzichten. Neem de tijd in dit grootste eiland van Nova Scotia, want er is veel te zien. Rijdt de volgende dag de Cabot Trail of kies een van de 26 wandelroutes en geniet van de panoramische uitzichten over de kust. Deze kustlijn is tevens erg geschikt voor walvis spotten.

Dag 8 – Sheet Harbour – 280 km, 3u15min

Rijd terug richting de Eastern Shore en maak een mooie strandwandeling in Sheet Harbour en het Taylor Head Provincial Park. Zoek langs de kust een laatste mooie overnachtingsplek uit op een van de campgrounds.

Dag 9 – Halifax – 115 km, 1u45min

Vandaag levert u uw huurcamper weer in bij de verhuurlocatie in Halifax.

De totale afstand van deze route is 1124 km. U kunt de reis uitbreiden door ook Prince Edward Island en New Brunswick in de route op te nemen.