Rondreizen met een camper en een huurauto

Combinatie huurcamper huurauto

Bent u uw rondreis met uw huurcamper aan het plannen? En bent u uw route aan het uitstippelen? Het kan handig zijn om voor een deel van uw reis ook een huurauto te boeken. De combinatie van camperhuur en autohuur is voor veel reizigers een ideale oplossing. Uw huurcamper geeft u alle vrijheid en het gemak slaap- en kookplek bij de hand te hebben. Uw huurauto is gemakkelijk voor bijvoorbeeld het bezoeken van steden.

Rondreizen met een camper en een huurauto

De eerste en laatste dagen van uw camperreis kunt u er voor kiezen gebruik te maken van een huurauto. Vooral in Noord-Amerika en Australië loont het de moeite om na aankomst een auto te huren. Zo komt u gemakkelijk bij uw accommodatie zonder afhankelijk te zijn van dure taxi’s of openbaar vervoer dat vaak een stuk minder regelmatig rijdt dan in Nederland. Daarnaast bespaart het u de extra reistijd en sjouwen met uw bagage. Informeert u wel van tevoren naar de parkeergelegenheid. In sommige steden lopen de kosten voor parkeren behoorlijk op, maar veel hotels of appartementen geven de mogelijkheid in de buurt tegen een vast dagtarief te parkeren. In Las Vegas kunt u zelfs vrijwel overal gratis parkeren.

Ultieme vrijheid door combinatie huurcamper en huurauto

Wat veel van onze klanten doen, is de huurauto ook nog gebruiken voor het ophalen van de camper. Op de dag dat u uw huurcamper gaat ophalen, kunt u gemakkelijk met de auto naar de locatie van de leverancier rijden. Na het ophalen van de camper brengt u de auto dan weer terug. Natuurlijk kunt u ook gebruik maken van de shuttle service van de camperleverancier, als zij dit aanbieden. Maar houdt u er rekening mee dat de shuttle services vaak alleen gelden voor hotels in de omgeving van de luchthaven en dat er vaste ophaaltijden zijn. De verhuurstations van camperleveranciers liggen over het algemeen verder van de luchthaven dan autoverhuurders. Als u een huurauto heeft, bent u niet afhankelijk van de leverancier en heeft u meer vrijheid. Hetzelfde geldt natuurlijk ook voor het inleveren van uw camper en eventueel de laatste dagen van uw reis met een huurauto door te brengen.

Voorbeeld route

Een andere optie is om uw reis in twee delen op te splitsen. U maakt eerst een rondreis per camper en verruilt deze vervolgens voor een huurauto om zo het beste van twee werelden mee te maken. Een voorbeeld route die zich hier perfect voor leent is per huurcamper de nationale parken van Utah en Nevada in Amerika ontdekken. Vervolgens gaat u met een auto door Death Valley (waar u het merendeel van het jaar niet per camper door heen mag rijden) en beleeft u de Californische kust, eindigend in bijvoorbeeld Los Angeles of San Francisco.