One-ways

Als u een camper reserveert, kiest u een verhuurlocatie in het land en de plaats van uw keuze. Hier haalt u uw camper op en levert u deze ook weer in, waardoor u een rondreis maakt. Het kan ook zijn dat u voorkeur hebt voor een andere inleverlocatie dan uw ophaallocatie. Dit noemen we een one-way. One-ways zijn bij veel verschillende camperleveranciers mogelijk, maar enkel op aanvraag.

Afleverkosten

De aanvraag van een one-way moet door de camperleverancier worden geaccepteerd, omdat deze eerst de hoeveelheid campers per verhuurlocatie inventariseert. Omdat de leverancier zelf transport regelt om een camper weer naar de originele verhuurlocatie te vervoeren, betaalt u afleverkosten voor een one-way. Deze kosten verschillen per leverancier en per land.

Specials

In Europa zijn one-ways mogelijk tussen Spanje en Portugal bij camperleverancier Hostel on Wheels. Ook Touring Cars biedt one-ways aan tussen Noorwegen, Zweden en Finland. Bij slechts een enkele camperleverancier, zoals McRent, is een one-way nooit mogelijk. In Australië en Nieuw-Zeeland zijn one-ways mogelijk met afleverkosten, al vervallen deze kosten als u de camper voor meer dan 21 dagen huurt.

Als u interesse heeft in een one-way camperreis, is het verstandig om eerst de aanbiedingen te checken of contact te zoeken met ons customer service team. Zij kunnen kijken of een van de specials aansluit bij uw wensen. De one-way specials houden vaak in dat u geen extra afleverkosten hoeft te betalen, omdat de camperleverancier meer campers op de betreffende afleverlocatie nodig heeft. One-way specials komen het meeste voor in het voor- of naseizoen.