Camper huren IJsland

camper huren IJsland

De unieke en afwisselende natuur van IJsland is zeer geschikt om te doorkruisen met een comfortabele camper. De rondweg die over het eiland loopt (Route 1) voert u langs schilderachtige baaien, imposante gletsjers en authentieke dorpjes. Geniet onderweg van een ontspannen bad in een van de vele warmwaterbronnen die het eiland rijk is, spot walvissen en papegaaiduikers of probeer de typische lokale specialiteiten als schapenkop, gedroogde vis en vlees in zuur. Gezien het klimaat is een campervakantie op dit eiland een ideale optie.

Goedkoop een camper huren in IJsland

De internationale aanvlieghaven van IJsland is Keflavik-Reykjavik. U kunt bij aankomst uw huurcamper ophalen of eventueel eerst één of twee dagen de tijd nemen om de hippe IJslandse hoofdstad te bezoeken. Vanaf Reykjavik is het een goede optie om uw rondreis te beginnen door eerst met uw camper landinwaarts te reizen en een bezoek te brengen aan IJsland’s grootste meer Thingvallatan en daarna aan de beroemdste geiser Geysir. Daarna kunt u nog iets verder doorrijden en dan komt u met uw camper bij de waterval Gulfoss.

Uw camper rondreis vanaf Reykjavik

Hierna heeft u de keuze: u kunt uw rondreis per camper vervolgen door eerst richting het zuiden te reizen en de bekendste vulkaan van IJsland, de Hekla, een bezoek te brengen. Daarna kunt u met uw huurcamper langs de vogelrijke zuidkust doorrijden tot aan de oostelijke kust met zijn vele fjorden. De rondreis per camper brengt u vervolgens naar de visserskust in het noorden, waar u een spectaculair uitzicht hebt op de Noordelijke IJszee. Halverwege de weg langs de noordkust vindt u de havenplaats Husavik, waar u de camper even kunt laten staan om aan boord van een boot op zoek te gaan naar bultrugwalvissen. Wanneer u hierna uw weg in westelijke richting vervolgt, komt u bij het schiereiland Vatnsnes, een paradijs voor zeehonden en zeevogels. De weg voert hierna nog over diverse schiereilanden en brengt u uiteindelijk terug naar Reykjavik. Uiteraard kunt u er ook voor kiezen deze rondreis in tegengestelde richting te maken. Waar op IJsland u ook komt met uw camper, u treft er altijd overweldigend mooie natuur, met geisers, vulkanen, meren, gletsjers of fjorden.

Camperverhuur op IJsland

Wij werken op IJsland samen met verhuurders McRentTouring Cars en Happy Campers en heeft verhuurlocaties in/nabij de hoofdstad Reykjavik. Deze leveranciers hebben kleine campers, geschikt voor twee personen, maar ook grotere modellen voor het hele gezin. Voor meer informatie over de verhuurders McRent, Touring Cars of Happy Campers kunt u terecht op de verhuurders pagina.